Horpadások vannak az autódon? Itt a megoldás!
2014-07-15

Mindenki rémálma a bevásárlóközpontok parkolóiban szerzett sérülések. Jellegzetes ajtórányitások, horpadások, és a többi "kedveskedés" amit autónk kaphat, ha otthagyjuk pár percre. Vagy akár kisebb koccanások, gyerekek csínytevései.... Sosem gondolnád, milyen egyszerűen megszabadulhatunk ezektől, percek alatt, otthon, minimális pénz ráfordításával (1000Huf)...

 

FONTOS!
Az itt bemutatott technológiáért semilyen felelőséget nem vállalunk! Mindenki saját felelőségére kisérletezzen. Ha javasolhatjuk, akkor inkább elsőként finomabban próbáljuk. A fényezés nem játék. Gittelt autón az esélyek csökkenek (bár nem mindig lehetetlen). Ha a lakkozás megrepedt, azt mindenképpen javítani kell.


Hozzávalók:

1db sűrített levegő spray (minimum.  1-2e forint kiszereléstől függően!)
1db hajszárító, vagy hőlégfúvó (utóbbival még óvatosabbak legyünk, mert könnyen nagyobb kárt tehetünk.)

Meg vagy ezekkel? Akkor figyeld a technikát.

Az eljárás alapja, az anyagok hőre való reakciója. A hajszárítóval felhevítjük a sérült felületet jó melegre (~3-5 perc), és annak környékét, majd egy fejjel lefelé fordított sűrített levegőt tartalmazó sprayt fújunk rá. Aki már "játszott" sűrített levegővel, az tudja, hogy ha fejjel lefelé fordítjuk, akkor fagyasztásra is szolgál (pl. ilyen melegben a langyos sörből pillanatok alatt jéghideget tud csinálni). A hirtelen hőváltozás hatására a lemez "kipattan" régi formájába. Ha nem akar magától, kis ütögetés a környékén segíthet.Másik példa:Ha sikerült neked is, oszd meg velünk itt lent kommentben :)

Mégegyszer: csak saját felelősségre!

Cimkék: Tudnivaló, Horpadás, Tudomány

Hozzászólások